Google Slides

Lagen aanpassen in Google Slides

Een goed georganiseerde presentatie is essentieel voor het overbrengen van je boodschap op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier. Met Google Slides kun je niet alleen afbeeldingen, tekst en vormen toevoegen, maar ook de volgorde en zichtbaarheid van deze elementen aanpassen door gebruik te maken van lagen. Ontdek stapsgewijs hoe je lagen kunt aanpassen in Google Slides, zodat je jouw dia-elementen kunt ordenen als een professional.
Lagen aanpassen
  1. Open je presentatie in Google Slides en ga naar de dia waarop je de lagen wilt aanpassen.
  2. Selecteer het element dat je naar een andere laag wilt verplaatsen. Dit kan een vorm, tekstvak, afbeelding of een ander object zijn.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde, klik op “Volgorde” element en selecteer “Naar voren brengen” om het element één laag naar voren te verplaatsen. Je kunt ook kiezen voor “Naar achteren brengen” om het element één laag naar achteren te verplaatsen.
  4. Als je het element direct naar de bovenste laag wilt brengen, selecteer je “Naar voorkant brengen”. Als je het element direct naar de onderste laag wilt verplaatsen, kies je “Naar achterkant brengen”.
  5. Herhaal deze stappen indien nodig voor andere elementen die je wilt ordenen.
Google-Slides-volgorde-aanpassen

Als je elementen op dezelfde laag wilt ordenen, kun je de volgorde van de selectie bepalen door de “Ctrl” (Windows) of “Command” (Mac) toets ingedrukt te houden terwijl je op de elementen klikt.

Met de mogelijkheid om lagen aan te passen in Google Slides heb je volledige controle over de volgorde en zichtbaarheid van je dia-elementen. Door het verplaatsen van elementen tussen lagen kun je een georganiseerde en professionele presentatie creëren die je boodschap effectief overbrengt. Ontdek de kracht van lagen in Google Slides en maak gebruik van de tools van The Presentation Factory om je presentaties naar een hoger niveau te tillen.