Skip to content

Zo bouw je de perfecte Prezi, 5 tips!

Elke dag bouwen wij voor verschillende partijen met passie aan de perfecte Prezi presentaties. Prezi is een online presentatietool waar je ook (redelijk eenvoudig) zelf mee aan de slag kunt. Wij inspireren je in deze blog graag met 5 tips van onze Prezi specialisten.

Zonder goed verhaal geen goede presentatie

In onze blog “van blanco naar een perfecte presentatie” leggen we het proces uit hoe te komen tot de perfecte PowerPoint presentatie. Natuurlijk begint een goede Prezi ook met een goed verhaal. Zonder goed verhaal geen goede presentatie en je Prezi is bijzaak, laten we dat voorop stellen!

Zoom uit

Het mooie en specifieke aan Prezi is dat je werkt vanuit één groot canvas. Maak hier gebruik van door dit overzicht te delen met je publiek. Je kunt hiermee, naast dat je de onderwerpen één voor één aanstipt, het grotere geheel weergeven. De context van je verhaal en het verband tussen de verschillende onderwerpen. Je publiek is zo beter in staat om alle nieuwe informatie te plaatsen. Daarnaast vinden mensen het prettig te weten waar ze zich bevinden in de presentatie. Hoeveel onderwerpen zijn behandeld en hoeveel informatie komt er nog? Het creëren van een goed overzicht vergt wat denkwerk vooraf maar dit is het zeker waard.

Less is more

Je gaat voor jouw bedrijf aan de slag met een presentatie. Je wilt natuurlijk de stijl en het gevoel van je bedrijf hanteren en overbrengen. Wat ons betreft ziet de Prezi presentatie er in de basis rustig uit. Weinig tekst en niet te veel verschillende kleuren, poespas, lettertypen etc. Wij geloven in functioneel wit. Schrap al het overbodige en wat overblijft komt des te krachtiger over.

Gebruik goede afbeeldingen

Zoals we bij punt 1 al zeiden; Zonder goed verhaal geen goede presentatie. Je vertelt je verhaal in woorden en de Prezi is (natuurlijk wat ons betreft een hele belangrijke) bijzaak. Over het algemeen zijn mensen beter in staat om beelden te onthouden dan woorden. Denk aan het overbrengen van emoties of humor. En daarnaast wil je niet dat mensen jou als spreker niet meer kunnen volgen omdat ze ook nog de presentatie moeten lezen. Gebruik de Prezi daarom om jouw verhaal in woorden te versterken. Denk er wel aan dat het beeldmateriaal van goede kwaliteit moet zijn. Gebruik liever één mooi plaatje in plaats van een korrelig filmpje.

Pas beweging slim toe

Zonder beweging geen Prezi. Het mooie aan Prezi is dat je, redelijk simpel, vanuit het grote plaatje een pad kunt maken om zo de volgorde van de onderwerpen in te stellen. Het maken van een pad in Prezi is niet moeilijk. Het maken van een goed pad waarbij beweging iets bijdraagt aan je verhaal is andere koek. Bovendien wil je je publiek niet misselijk maken met ondoordachte sprongen in je Prezi. Pas beweging daarom slim toe en doe dit alleen als het nut heeft. Bijvoorbeeld in- en uitzoomen op een onderwerp werkt heel prettig. Je neemt je publiek mee en je duikt er letterlijk even in. En natuurlijk kun je een beetje spelen in het ontwerp. Door dingen een beetje schuin te zetten om het grotere geheel mooi vorm te geven. Niet alles hoeft rechttoe rechtaan te zijn. Maak in het pad gerust gebruik van flauwe bochtjes. Zolang het prettig blijft om naar te kijken worden mensen alleen maar meer in het verhaal gezogen. Slim toegepast maakt beweging je Prezi extra uitnodigend om naar te kijken.

Kunnen wij je helpen met het maken van een foutloze presentatie? Wij hebben meegedacht over tal van presentaties en bouwen de perfecte PowerPoint, Google Slides of Prezi voor jou. Neem contact met ons op!

Deel dit stuk