Skip to content

PowerPoint

PowerPoint template gebruiken

Wat is een PowerPoint template en hoe kun je deze gebruiken. Wanneer je een template gebruikt is het soms moeilijk om te weten hoe het werkt en hoe je er het beste mee overweg kunt gaan. In deze handleiding gaan we over de belangrijkste functies en eigenschappen en vertellen we hoe de PowerPoint templates werken.

Er zijn verschillende namen die gebruikt worden, de meest gebruikte zijn: template, diamodel en sjabloon. Deze duiden allemaal op hetzelde en zijn enkel andere omschrijvingen hiervoor. Wij gebruiken voornamelijk te namen Template en Diamodel (aangezien dit de naam is die PowerPoint ook vaak gebruikt).

Laten we eerst een kijkje nemen naar de basis van de PowerPoint templates om vervolgens wat meer de diepte in te gaan op wat je ermee kunt.

PowerPoint template

Wanneer je een PowerPoint template gebruikt is het als eerste handig om deze in te stellen in PowerPoint zodat je deze makkelijk kunt gebruiken. Hier hebben we een handleiding voor geschreven, deze vind je hier. Dit zorgt ervoor dat je vanuit het start scherm van PowerPoint het template kunt kiezen om hiermee te werken. Dit opent een kopie van het template zodat je niet in het origineel zit te werken.

Wanneer je dat hebt kun je beginnen met het toevoegen van de benodigde slides.

Slides toevoegen

Onder start vind je de knop “Nieuwe dia” als je hier op klikt dan krijg je een lijst met de beschikbare slides te zien. Hier kun je op de gewenste slide klikken om deze toe te voegen aan je presentatie.

Deze slides worden toegevoegd achter de slide die je geselecteerd hebt, maar als je tussen twee slides klikt en dan een slide toevoegt dan zal deze er op de geselecteerde plek tussen komen te staan.

Template-nieuwe-slide-toevoegen

Nu kun je beginnen met het invullen van de slides. Wil je weten hoe je afbeeldingen of grafieken toe kunt voegen kijk dan naar onze andere handleidingen waar we je helpen om dit toe te voegen.

Meer handige tips in PowerPoint? Klik hier

Deel dit stuk