Sneltoetsen PowerPoint

PowerPoint kent veel verschillende toets combinaties waarmee je sneller en efficiënter werkt, hier zijn de beste en belangrijkste sneltoetsen.

Shortcuts (sneltoetsen) zijn combinaties van verschillende toetsen, die ervoor zorgen dat je sneller en gemakkelijker bepaalde acties kan ondernemen zonder je muis te gebruiken. Als je deze combinaties beheerst gaat je werktempo erg omhoog en wordt het PowerPoint programma stukken makkelijker om te gebruiken. Hier zijn de meest frequent gebruikte shortcuts in het programma voor Mac en Windows.

Ctrl + B / Cmd + BGeselecteerde tekst bold maken.
Ctrl + X / Cmd + XKnip geselecteerde tekst, object of slide.
Ctrl + C / Cmd + CKopieer geselecteerde tekst, object of slide.
Ctrl + V / Cmd + VPlak geselecteerde tekst, object of slide.
Ctrl + A / Cmd + AAlles selecteren
Ctrl + Z / Cmd + ZVorige actie ongedaan maken.
Ctrl + S / Cmd + SPresentatie opslaan.
Page DownGa naar de volgende slide.
Page UpGa naar de vorige slide.
F5Presentatie starten vanaf het begin
Shift + F5 Presentatie starten vanaf de huidige dia
Shift + Alt + PijltoetsenHet inspringniveau van teksten veranderen
Ctrl + Shift + CKopieer de opmaak van een element of tekst
Ctrl + Shift + VOpmaak van een element of tekst plakken
Alt + Shift + CAnimatie kopiëren
Alt + Shift + VAnimatie plakken
Ctrl + Shift + GObjecten groeperen
Ctrl + Shift + hGroep opheffen
Shift + PijltoetsenSelectie verschalen
Ctrl + Pijltoetsen Selectie verplaatsen in kleine stappen
Alt + Pijltoetsen Selectie draaien