Skip to content
Waarom powerpoint een beter optie is voor uw bedrijf

Waarom voor je bedrijf PowerPoint een betere optie is dan Prezi?

PowerPoint of Prezi?

Je komt al snel uit bij twee opties als het gaat om programma’s voor het maken van een professionele presentatie: PowerPoint of PreziPowerPoint is standaard onderdeel van het Microsoft Office pakket en kent bijna iedereen. Klinkt PowerPoint voor jou als een saai programma? Doet het je denken aan eindeloze, met tekst volgepropte slides? Dan durven wij te zeggen dat jij het programma niet goed kent. Vanwege dit imago van PowerPoint worden tegenwoordig vaak presentaties gemaakt in Prezi.

Wat is Prezi?

Prezi is een presentatieprogramma dat relatief nieuw is ten opzichte van PowerPoint. Een professionele Prezi presentatie bestaat meestal uit een canvas presentatie waarom je kunt in- en uitzoomen. Het is als het ware een mindmap. Prezi werd ontwikkeld omdat de oprichters niet meer slide-voor-slide hun presentatie wilden doorlopen. Het is relatief nieuw en je kunt er redelijk eenvoudig zelf flitsende presentaties met mooie effecten in maken. Alleen wanneer je een professionele Prezi presentatie wilt maken waar meerdere werknemers van het bedrijf in kunnen werken, dan wordt het lastiger.

 

Kun je een professionele Prezi presentatie maken?

Het is natuurlijk mogelijk om een professionele Prezi presentatie te (laten) maken. Het voordeel van een canvas is dat het vrij eenvoudig en snel een aantrekkelijke presentatie kan worden. Het nadeel kan zijn dat het zoomeffect niet goed gebruikt wordt en de toehoorders de presentatie niet meer kunnen volgen.

Bedenk van tevoren goed wat het doel is van jouw presentatie. Ongeacht welk presentatieprogramma je gebruikt. Wat wil je ermee bereiken? Als het antwoord op deze vraag is dat je op zoek bent naar een mooie of vernieuwende professionele presentatie, waarmee je je publiek kunt verrassen, dan kun je net zo goed (zo niet, beter) kiezen voor PowerPoint.

Wat kun je tegenwoordig met PowerPoint?

PowerPoint is niet meer het saaie presentatieprogramma van eindeloze slides met veel te lange tekst. Vandaag de dag kun je de functies die Prezi heeft, ook in PowerPoint uitvoeren. Je presentatie kun je ook met PowerPoint dynamisch en interactief maken. Het grote voordeel van PowerPoint ten opzichte van Prezi is dat je vrij eenvoudig een template kunt maken waar alle medewerkers van jouw bedrijf in kunnen werken.

Waarom raden wij PowerPoint aan?

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende presentatieprogramma’s en zijn erachter gekomen dat alle functies die in Prezi zitten, ook in PowerPoint uitgevoerd kunnen worden. Al jarenlang werken wij met PowerPoint. Drie belangrijke voordelen van PowerPoint ten opzichte van Prezi zijn:

  • Het programma staat op veel computers al geïnstalleerd omdat nog steeds het overgrote deel van bedrijven Windows computers heeft.
  • In PowerPoint kun je eenvoudig templates maken, zodat iedereen binnen het bedrijf binnen de huisstijl presentaties kan maken.
  • Microsoft zit niet stil en blijft innoveren. Maandelijks zijn er updates beschikbaar van PowerPoint in office 365.

Kunnen wij je helpen met het maken van een foutloze presentatie? Wij hebben meegedacht over tal van presentaties en bouwen de perfecte PowerPoint, Google Slides of Prezi voor jou. Neem contact met ons op!

Deel dit stuk