Skip to content
Yala Presentatie Powerpoint Presentation Factory Dia/Slide

Mac en Windows verschillen.

Met het PowerPoint programma kan je de mooiste presentaties snel en gemakkelijk zelf ontwerpen. Als je PowerPoint gebruikt op de Mac weet je niet wat je allemaal mist. PowerPoint heeft namelijk veel meer opties en handelingen op Windows computers dan dat het heeft op Mac computers. Van kwaliteit behouden van vector tot het importeren van 3D objecten, hier zijn een paar verschillen die Mac en Windows met elkaar hebben op het gebied van PowerPoint.

Blog Image Marketing Presentation

1. EMF-bestanden importeren op Windows.

Een EMF staat voor “Enhanced Windows Mediafile”. Het is een videobestand die je kan gebruiken in presentaties en door veel verschillende programma’s wordt ondersteund, waaronder PowerPoint voor Windows computers. Mac computers kunnen dit bestand op het moment niet gebruiken in een PowerPoint.

2. Animaties op Windows computers.

Sommige animaties die je zou willen gebruiken in je presentaties zitten niet op een Mac computer, bijvoorbeeld de ‘zoom’ functie. Dit kan voor veel mensen geen groot probleem zijn, Mac heeft namelijk wel bijna alle andere animaties tot zijn beschikking.

3. Font problemen.

Windows en Mac hebben verschillende basis fonts. Dit kan soms problemen veroorzaken als je een presentatie maakt op Windows en opent op Mac, PowerPoint veranderd dan de fonts zonder waarschuwing. Hier zijn een stel fonts die je kan gebruiken op Windows en Mac.

Arial, Arial Helvetica | Arial Black | Comic Sans MS | Courier New | Georgia | Impact
Lucida Console, Monaco | Palatino | Tahoma, Geneva | Times New Roman | Trebuchet MS | Verdana

4. 3D objecten.

De nieuwste versie van PowerPoint op Windows computers heeft een nieuwe tool, namelijk het importeren van 3D projecten in je presentatie. Dit geeft een hele nieuwe laag bij het animeren van je presentatie. Als je bijvoorbeeld een nieuw pand wilt presenteren kan je nu een 3D model in je presentatie stoppen, geheel geanimeerd. Mac computers kunnen dit op het moment nog niet, het is mogelijk dat dit nog naar de Mac komt.

Voor het moment is Windows de beste optie voor het maken van een presentatie. Als je een kleine presentatie wilt bouwen met niet veel indrukwekkende dingen is het geen probleem als je een Mac gebruikt, en zelfs met een Mac kan je nog flink mooie presentaties in elkaar zetten! Wil je een presentatie die gigantisch indruk maakt bij je publiek met verschillende mooie animaties en designs, kies dan zonder twijfel voor een Windows computer!

Blog Image Marketing Presentation

Kunnen wij je helpen met het maken van een foutloze presentatie? Wij hebben meegedacht over tal van presentaties en bouwen de perfecte PowerPoint, Google Slides of Prezi voor jou. Neem contact met ons op!

Deel dit stuk