Skip to content
Hoe maak je een goede PowerPoint Presentatie - Banner

Hoe maak je een goede PowerPoint Presentatie?

Je staat op het punt om een belangrijke presentatie te houden en je hebt inspiratie nodig om een echt goed verhaal met een heldere PowerPoint te maken. Ga rustig zitten, pak een kopje koffie en laat ons je helpen. Lees hier 5 tips om een echt goede PowerPoint presentatie te maken.

Hoe maak je een goede PowerPoint Presentatie - Actie

1. Creëer een verhaallijn

Het ligt misschien voor de hand maar de belangrijkste tip voordat je start met het maken van een presentatie, is dat je begint met een verhaallijn op papier te zetten. Zeker wanneer je zo ‘eigen’ bent met onderwerp is het verradelijk om van de hak op de tak te springen. Dus wat is je onderwerp en wat wil je je publiek precies vertellen? Zo bouw je ook je PowerPoint op. Breng je verhaal in kaart voordat je aan het maken van je presentatie begint, daarmee maak je het jezelf veel makkelijker.

2. Vermijd Bullet Points zoveel mogelijk

We kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken, maar Bullet Points gebruik is niet meer van deze tijd. Dus in plaats van punten te gebruiken, gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit, alleen cijfers en grafieken indien nodig en gebruik zo min mogelijk tekst. Ga ook niet voor voordehandliggende stockfoto’s, maar probeer meer authentieke afbeeldingen te vinden. Hiermee maak je je presentatie meer eigen, waardoor je verhaal ook meer kracht krijgt.

3. Less is more

Nog steeds een veel gemaakte fout is veel tekst in je PowerPoint. Overdrijf dus niet met te veel inhoud op één slide. Vergeet niet dat je verhaal leidend is en dat mensen alleen maar naar de slides als back-up willen kijken. Presentaties komen beter over als de slides ‘clean’ zijn en niet afleiden van het verhaal dat je vertelt.

 

4. Kies de juiste animaties

Binnen PowerPoint zijn er eindeloze mogelijkheden voor animaties. Animaties kunnen je presentatie net iets meer professionaliteit geven. Kies bewust welke en wanneer je animaties wilt gebruiken. Details werken maar kies geen animaties die over het scherm stuiteren.

 

5. Eindig met een krachtige slide

Eindig sterk en je publiek zal de deur uit gaan met je presentatie nog in gedachten. Om dit te bereiken, kun je afsluiten met een krachtige anekdote, spannend nieuws of een positieve voorspelling. Zet je publiek aan het denken en laat indruk achter!

 

Wil jij goed en professioneel voor de dag komen? Download dan onze gratis PowerPoint templates. Deze zijn voor 100% ontworpen in PowerPoint en daardoor geheel te customizen naar jouw eigen ‘huisstijl’!

Download hier twee gratis professionele PowerPoint templates om jouw presentatie naar een hoger niveau te tillen!

Kunnen wij je helpen met het maken van een foutloze presentatie? Wij hebben meegedacht over tal van presentaties en bouwen de perfecte PowerPoint, Google Slides of Prezi voor jou. Neem contact met ons op!

Deel dit stuk