Skip to content
Hoe start je een goede presentatie

Hoe start je een goede presentatie?

Soms is het moeilijk om gelijk de complete aandacht van je publiek te grijpen met een spectaculaire presentatie en een boeiend verhaal. Veel mensen beginnen hun presentatie saai met een stilstaand beeld en een stuk tekst met daarin het onderwerp en wat persoonlijke informatie. Dit doet iedereen en pakt niet de aandacht van de kijker. Begin je presentatie natuurlijk met een introductie, maar zorg ervoor dat je introductie origineel en spectaculair is. Animeer je eerste slide zo dat mensen gelijk lezen wat er op het beeld te zien is en vol aandacht blijven luisteren naar je verhaal. Als je teveel laat gebeuren tijdens je presentatie op het scherm valt de aandacht van de luisteraar weg en zijn ze geheel bezig met de animaties op het scherm. Zorg dat de animaties en het verhaal met elkaar aansluiten.

Op het gebied van verhaal, zorg ervoor dat je een interessant verhaal hebt om te vertellen. Dit kan je overal bij doen, al gaat het om de saaie cijfers en statistieken. Zorg dat je een doorlopend verhaal heeft waarbij de luisteraar meer wilt weten en benieuwd is naar meer informatie over het volgende onderwerp. Overweldig je publiek niet met lappen tekst en informatie, als je dit doet verlies je de aandacht van je luisteraars en is je presentatie nutteloos. Doseer je informatie en vertel eromheen. Als het nodig is een tabel of grafiek te laten zien, leg hem uit aan je publiek zodat ze snappen wat ze zien.

Presenteer enthousiast, zorg ervoor dat je publiek ziet dat je interesse hebt in het onderwerp en dat je ook graag wilt dat hun er meer over weten. Als je je hieraan houd dan heb je zo een goed begin tot een geweldige presentatie!

Kunnen wij je helpen met het maken van een foutloze presentatie? Wij hebben meegedacht over tal van presentaties en bouwen de perfecte PowerPoint, Google Slides of Prezi voor jou. Neem contact met ons op!

Deel dit stuk